Welkom op dit blog !!! Ik ben Ilonka Heuverkamp mijn hobby is breien en haken. Ik laat jullie mijn creaties zien en ik hoop jullie te inspireren met mn werkjes. Daarom ben ik dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Ik wens jullie allemaal heel veel kijkplezier.

vrijdag 23 mei 2014

RUSSISCHE STOLA

Herkennen jullie dit ??  Whahaha lol . 
Ik krijg ermaar geen genoeg van om omslagdoeken of stola,s te haken. Dit keer ben ik met het wol van Zeeman Royal (Ecru) aan de slag gegaan. 

Dit is het eindresultaat.

Het patroon is erg makkelijk. je kunt de schulpen rand naar eigen inzicht maken.Ik heb zelf 5 schulpen randen gehaakt. En daarna de zeven toeren tussen patroon. Om vervolgens weer verder te gaan met 5 schulpen randen. met als laatste een bolletjes rand.

Hier is het patroon van de Russiche stola. Heel veel plezier ermee.


Bolletjes rand:


haak 8 losse...maak in de 4e losse vanaf je haaknaald 1 stokje ,maar haal de laatste lus niet door.(2 lussen op je naald)
 haak het 2e stokje in dezelfde steek, maar haal de laatste lus niet door (3 lussen op jenaald)
haak het 3e stokje in dezelfde steek en haal de laatste omhaal door alle 4 de lussen op je naald...

haak 4 losse....

haak in de 4e losse vanaf je naald weer 3 stokjes beschreven als boven in dezelfde steek.... vouw de bovenste 4 stokjes naar benden en maak een vaste onder de eerste 4 stokjes.
je maakt dan als het ware het bolletje dicht..
haak 5 losse    en met een vaste haak je deze vast aan je haakwerk.... herhaal zo heel de rand af van je omslagdoek
Leuk dat je langskwam om te kijken tot de volgende keer.dinsdag 6 mei 2014

RUSSICHE STOLA

Ik zag de Russische  stola op blogs en FB langskomen. Dus ik heb ook de stoute schoenen aangetrokken en ben er aan begonnen. Het viel me alles behalve mee om hem te maken. Ik heb het katoen van Scheepjes ( Lara) gebruikt op haalnld. 4.5 mm. 

En dit is het resultaat.


Leuk dat je langskwam om te kijken tot de volgende keer.